Párovanie vín ku kačacím a husacím hodom

HUSACIE A KAČACIE HODY S VÍNOM CHATEAU GRAND BARI

Jeseň na Tokaji sa spája nielen s vôňou viníc a čerstvého burčiaku, ale aj s tradičnými husacími a kačacími hodmi. V Chateau GRAND BARI veríme, že správne víno dokáže každé jedlo povýšiť na nezabudnuteľný zážitok. Preto sme pripravili malé sprievodné párovanie – aby ste si jednotlivé špeciality vychutnali v dokonalej harmónii chutí.

🦆 KAČACIA A HUSACIA PEČEŇ – 3-PUTŇOVÝ TOKAJSKÝ VÝBER

Jemná a maslová textúra pečene si rozumie s noblesnou sladkosťou tokajského 3-putňového vína. Jeho medové tóny, sušené ovocie a lahodná vyváženosť kyselín pretnú plnosť pečene a dodajú celku eleganciu. Ideálne ako úvod do hodov – kombinácia, ktorá poteší aj najnáročnejších gurmánov.

🍗 KAČACIE STEHNO – ROYAL CUVÉE

Šťavnaté a pomaly pečené kačacie stehno potrebuje partnera, ktorý sa vyrovná jeho intenzívnym chutiam. Royal Cuvée, elegantná zmes tokajských odrôd, prináša sviežosť a ovocnosť, ktorá krásne odľahčí mastnejšie tóny mäsa. Pohár tohto cuvée spraví z klasického jedla sviatočný zážitok.

🥩 SOUS-VIDOVANÉ KAČACIE PRSIA – MÚZA

Sous-vide príprava zachováva jemnosť a šťavnatosť mäsa, čo priam volá po víne s poetickým charakterom. Polosladká Múza so svojimi ovocnými tónmi broskýň a medu dokonale dopĺňa jemnosť kačacieho mäsa a vytvára harmonický kontrast medzi sladkosťou a šťavnatosťou.

🌯 PLNENÁ LOKŠA – MUŠKATIER

Lokša plnená kapustou či kačacím mäsom je tradičná pochúťka, ktorá v sebe nesie zemitosť a hutnosť starých receptúr. Polosladký Muškatier so svojou výraznou aromatikou muškátu, kvetinovými tónmi a sviežim prejavom krásne kontrastuje s plnosťou lokše. Jeho jemná sladkosť odľahčí chuť jedla a vytvorí lahodnú rovnováhu medzi tradíciou a moderným pôžitkom.

🥖 PEČEŇOVÁ KAČACIA PAŠTÉTA S CHUTNEY – VULKANO, GENTLEMAN

Krémová paštéta s jemným ovocným chutney si pýta víno, ktoré vyváži jej bohatosť. Vulkano, minerálne a plné, podčiarkne zemité tóny paštéty, zatiaľ čo Gentleman – suché víno s elegantným charakterom a sviežou kyselinkou – dodá pokrmu noblesný kontrast. Oba štýly ponúkajú odlišný zážitok: Vulkano zvýrazní hutnosť, Gentleman odľahčí a osvieži.

 

Kačacie a husacie hody nie sú iba o jedle – sú o zážitku, ktorý sa stáva nezabudnuteľným, keď sa spojí s vínom. V Chateau GRAND BARI vám prinášame vína, ktoré zvýraznia každý detail týchto tradičných špecialít. Príďte ich zažiť u nás alebo si ich pripravte doma a nezabudnite na správne víno – pretože dobré jedlo a víno patria k sebe.

logo_grand_bari_(1dd)

Ste starší ako 18 rokov?